Vreau bebe! Ma sprijina cineva?

19 Jun 2012


 

Decizia de a avea un copil va apartine in totalitate tie si partenerului tau. Dupa multe dezbateri, sau nu, depinde de la caz la caz, te pregatesti sa primesti in casa si sufletul tau un nou membru al familiei.

 

Vreau bebe! Ma sprijina cineva?

Familia ma sprijina

            Pentru linistea ta, e bine sa simti sprijinul familiei, adica sa te inteleaga si sa te ajute daca e cazul, mai ales in primele saptamani de sarcina. Uneori avem nevoie doar de  incurajarile lor.

De cele mai multe ori, poate inconstient, asteptam aprobarea si sustinerea familiei in deciziile luate, iar venirea pe lume a unui copil e o decizie destul de importanta, nu crezi?Colegii ma sprijina

Colectivul de la serviciu trebuie sa stie de situatia in care te gasesti, de femeie insarcinata. De ce? Majoritatea femeilor se simt destul de rau si au greturi de dimineata asa ca poate e bine ca cei cu care lucrezi sa stie de ce te simti fara elan dimineata.

Nu uita ca ei te pot ajuta cand e cazul: sa te inlocuiasca daca e nevoie, sa te ajute la diverse proiecte, daca nu te descurci singura, sau sa recuperezi informatiile pierdute daca nu ai putut participa la sedinte sau intalniri.

 

Seful ma sprijina

Parerea si sprijinul sefului e cea mai importanta la locul de munca. Esti graviduta, asa ca trebuie sa ai grija de tine si mai ales de voi, acum sunteti doi. Dar oare te vei descurca in continuare la fel de bine cu sarcinile si responsabilitatile ce trebuie indeplinite de tine?

Vei avea nevoie de mai multa odihna, de invoiri pentru monitarizarile periodice pe parcursul sarcinii, de concediu medical daca e cazul si sarcina intampina diverse dificultati. Toate acestea sunt nevoi ale femeii insarcinate, iar seful tau ar trebui sa te sprijine.

Ultimul lucru de care ai avea nevoie, mai ales daca ai ceva probleme, e ca seful tau sa strambe din nas sau mai rau, sa te repezeasca daca apelezi la el.  Daca  seful tau e o femeie si mai ales mama, cu siguranta ca nu ai de ce sa-ti faci griji, dar sa nu ai asteptari mai putine de la un sef barbat. Poate te va surprinde pozitiv!

Un alt fel de sprijin e legat de confortul tau la locul de munca. Acesta trebuie asigurat, asa ca seful trebuie sa fie binevoitor si sa inteleaga chiar si desele pauze pe care le iei pentru a merge la baie, dar se stie ca o femeie insarcinata are nevoie si de gustari mai dese si de miscare mai multa, doar nu poti sa intepenesti pe scaun ore in sir.
Dar sa nu uitam de tinuta de la birou. Normal ca pe parcursul sarcinii iei in greutate, asa ca tocurile nu vor mai fi o optiune prea buna pentru tine. Tinuta ta trebuie sa fie mai lejera, iar seful tau trebuie sa te lase sa te simti cat mai confortabil.

O femeie insarcinata are nevoie intotdeauna de sprijin. Chiar daca sarcina ei nu prezinta dificultati corpul ei este supus unei transformari: ia in greutate. Odihna e primul lucru de care are nevoie, asa ca profita cat poti in timpul sarcinii de odihna, pentru ca aceasta va fi un lux in primele saptamani dupa venirea pe lume a micutului tau.

Lasă un comentariu

Trebuie sa fii logata sa poti adauga un comentariu.