Vacanta si calatoriile impreuna cu cel mic

14 Mar 2014


Inca nu este vara, dar noi credem ca este extrem de important sa va pregatiti din timp pentru calatoriile alaturi de cel mic. Poate ca va propuneti sa va luati o saptamana de vacanta chiar si acum, la inceput de primavara, motiv pentru care v-am pregatit un articol care sa va ajute sa va organizati.
Calatoriile alaturi de cel mic pot sa fie extrem de placute si frumoase daca anumite reguli sunt respectate. Iata lista cu lucrurile care trebuie neaparat evitate:

–        deplasarile lungi si drumurile foarte grele

–        gatuirile de circulatie: cei mici iubesc plimbarile cu masina, dar cand masina este blocata in trafic si nu mai au parte de peisajul care defileaza ei plang si sunt nelinistiti

–        fumul de tigara in spatiul inchis al unei masini, chiar daca fereastra este deschisa

–        masina oprita in soare, chiar daca micutul nu este singur si temperaturile nu sunt extrem de ridicate

–        modificarile brutale in ceea ce inseamna rutina copilului: orele de masa si somn trebuie respectate cu strictete.

Atunci cand decideti sa calatoriti, este important sa alegeti un mijloc de transport care sa-i ofere copilului confort si siguranta. Copiii trebuie sa doarma in timpul calatoriilor lungi si nu vor reusi acest lucru daca nu stau intr-o pozitie confortabila. In timpul calatoriilor copilul trebuie hranit la orele lui obisnuite, deci daca nu il alaptezi asigura-te ca ai la tine tot necesarul: biberoane, cutii cu lapte, apa,  vase mici, incalzitorul de biberon sau termosul.

Daca alegeti sa calatoriti cu masina, copilul trebuie sa fie instalat in scaunul auto pentru copii fixat dupa instructiunile de utilizare in automobil. Micutul nu trebuie imbracat prea gros si nici expus curentilor de aer. Este important ca, atunci cand il hranesti sau cand trebuie sa il schimbi, sa opriti masina pentru a evita eventualele accidentari sau neplaceri. Daca alegeti sa calatoriti cu avionul trebuie sa stiti ca cel mic poate calatori astfel inca din primele saptamani de viata. Este insa important sa va pregatiti pentru ca cel mic poate suferi din cauza durerilor la urechi, provocate de diferentele de presiune. Pentru a evita neplaceri da-i celui mic sa bea apa sau suc de fructe inainte de decolare si la aterizare.
Orinde ati alege sa calatoriti, este important ca cel mic sa aiba parte de un loc stabil pentru ca rutina lui sa nu fie afectata. Daca alegeti sa calatoriti in strainatate, trebuie sa discutati cu pediatrul despre precautiile necesare, referitoare la alimentatie, boli sau vaccinuri.

In cele din urma, nu trebuie sa te ingrijorezi prea tare si sa eviti orice deplasare alaturi de cel mic. Cu putina organizare, chiar si o calatorie mai lunga poate sa fie extrem de placuta si sa va ofere amintiri pretioase.

Lasă un comentariu

Trebuie sa fii logata sa poti adauga un comentariu.