Terapia prin masaj prenatal explicata

12 Feb 2014


Stim, viata de graviduta este minunata si este una dintre cele mai frumoase perioade. Adevarul este insa ca foarte multe femei au parte si de neplaceri in timpul sarcinii, motiv pentru care apeleaza la diverse tehnici si terapii pentru a reusi sa se simta bine si confortabil. Masajul in timpul sarcinii este o tehnica terapeutica ce se concentreaza pe nevoile gravidutei, pe masura ce corpul ei trece prin foarte multe schimbari.
Terapia prin masaj ajuta la intarirea muschilor, a ligamentelor si corecteaza circulatia si tonusul general al organismului. Mai mult decat atat, ca orice alt tip de masaj, si masajul prenatal ajuta la inlaturarea oboselii fizice si psihice. Foarte multe gravidute apeleaza la aceasta forma de terapie deoarece au declarat faptul ca se simt extrem de bine la finalul sesiunilor de masaj. Mai mult decat atat, un studiu recent afara faptul ca masajul poate reduce nivelul hormonului responsabil pentru stresul din organism, iar atingerea este extrem de importanta pentru starea emotionala a viitoarei mamici, pusa in situatia de a se obisnui cu noua imagine a corpului sau.

Exista insa foarte multe temeri ale gravidutelor legate de sanatatea lor si a bebelusului atunci cand vine vorba de miscare sau de activitati care implica orice tip de contact fizic. Specialistii afirma insa faptul ca masajul prenatal nu prezinta niciun risc. Cu toate acestea, terapeutul la care alegi sa apelezi va dori sa afle daca viitoarea mamica sufera de anumite complicatii sau scurgeri abundente, diabet, afectiuni contagioase, dureri neobisnuite, preeclampsie, tensiune arteriala mare sau orice problema maligna inainte de a incepe sesiunile de masaj. In aceste cazuri, masajul nu trebuie efectuat.

La fel ca si in cazul altor tipuri de masa, zonele care nu trebuie masate in cazul gravidetelor sunt urmatoarele: portiunile iritate ale pielii, ranile deschise, vanataile, inflamatiile, vericele in relief sau dilatate, precum si zonele cu infectii locale. In afara de acestea, o ultima precautie trebuie mentionata. Specialistii sunt de parere ca zona dintre osul gleznei si calcai trebuie masata foarte slab, deloc puternic. Aceasta zona este considerata ca fiind in legatura cu uterul si vaginul, iar o presiune ridicata asupra ei ar putea duce la o nastere prematura.
Nu in ultimul rand, masajul prenatal trebuie efectual fara ca graviduta sa simta dureri sau neplaceri deoarece acesta este, in primul rand, un masaj de relaxare. Trebuie de asemenea sa se tina cont de faptul ca lotiunile folosite trebuie sa fie fara miros, avand in vede faptul ca foarte multe gravidute nu suporta mirosurile puternice. Durata unei sedinte de masaj poate fi cuprinsa intre 10 minute si o ora, in functie de dispozitia gravidei si de timpul pe care este dispusa sa-l petreaca relaxandu-se.

Lasă un comentariu

Trebuie sa fii logata sa poti adauga un comentariu.