Sunt însărcinată, dar, încă, nepregătită să fac o pauză în dezvoltarea profesională. Ce fac?

20 Dec 2012


 

Rolul femeii în societate a evoluat mult de-a lungul timpului. A trecut perioada când femeia era doar mamă şi gospodină, care se ocupa doar de gospodărie. Acum, atât mama cât şi tatăl sunt parteneri egali, atât din punctul de vedere al responsabilităţilor casnice, cât şi în ceea ce priveşte implicarea financiară.
Femeia-mamă şi femeie de carieră?

Eşti însărcinată! Cu siguranţă felicitările vor începe să curgă. Familie, apoi prieteni şi colegi.

Acum, depinde de situaţie: ţi-ai dorit un copil sau întâmplarea face ca acesta să fie deja pe drum?

Dacă sarcina ta e planificată, înseamnă că deja ai un plan stabilit, pe care vei încerca să îl pui în aplicare. O femei care îşi doreşte un copil nu trebuie să renunţe neapărat la cariera sa. Aşa că hai să ne gândim ce vei face! E nevoie cu siguranţă de sprijinul familiei sau o bonă de încredere. Bebelul tău trebuie să rămână pe mâini bune!

Oare care sunt motivele pentru care o proaspătă mămică ar vrea să îşi continue activitatea profesională?

Pentru început, o mamă îşi doreşte să-i poată oferi tot ce e mai bun copilaşului său, aşa că de aceea are nevoie de stabilitate financiară. Dar normal că, o mamă, care e şi femeie de carieră îşi doreşte ascensiune din punct de vedere profesional, iar o întrerupere de aproximativ doi ani va îngreuna acest lucru. Secretul nu este altul decât o îmbinare armonioasă între carieră şi viaţa de familie, mamă şi femeie de carieră!

Este alegerea fiecărei femei, poate sta acasă cu copilul sau îşi poate continua activitatea profesională şi să fie în acelaşi timp şi mamă, iar fiecare trebuie respectată pentru decizia luată. Nu există răspuns corect în ceea ce priveşte alegerea fiecărei femei, acesta depinde de nevoile şi priorităţile sale.
Poţi fi o mamă strălucită şi în acelaşi timp să ai o carieră de succes, tot ce îţi trebuie este ambiţie şi cu siguranţă multă muncă! Cred că şi copilaşul tău îşi doreşte o mamă fericită, activă, ambiţioasă şi nu o mamă neîmplinită. Profesia nu înseamnă bani mai mulţi, o femeie alege cariera pentru că vrea să simtă satisfacţie personală.

Cred că fiecare femeie se cunoaşte suficient de bine pentru a face alegerea corectă, dar nu uita un lucru, dacă  alegi să-ţi continui activitatea profesională nu înseamnă că acorzi mai puţin timp copilului tău, şi cu atât mai puţin să gândeşti că se simte abandonat de propria mamă. Mai important decât timpul petrecut cu bebelul tău, este calitatea acestui timp!

Lasă un comentariu

Trebuie sa fii logata sa poti adauga un comentariu.