Splendoarea mainilor


Dacă aţi fost în preajma bebeluşilor până acum, ştiţi desigur că există un moment în dezvoltarea lor, pe la 2-3 luni când îşi descoperă mâinile. Sunt atât de absorbiţi de această descoperire, îşi mişcă mâinile în toate părţile, închid şi deschid palmele îşi flutură degetele. Vă daţi seama ce interesant poate fi? Viaţa e plină de sens!

Vă puteţi ajuta bebeluşul să se concentreze asupra mâinilor şi să înceapă acesta descoperire

fascinantă folosind elastice pentru păr. Veţi vedea, de asemenea în ce măsură concentrarea poate să liniştească un bebeluş agitat.

Splendoarea mainilor

TIPUL DE ATENŢIE ÎNCURAJAT

Concentrarea

MATERIALE

Câteva elastice de păr, din acelea de prins părul în coadă de cal, divers colorate şi din materiale cu texturi diferite.

INSTRUCŢIUNI

Puneţi elastice pentru păr pe degetele bebeluşului, nu şi pe degetul mare. Verificaţi că elasticele să nu fie prea largi sau prea strâmte pe degetele copilului.

Bebeluşul va fi şi mai încântat dacă veţi folosi elastice de culori şi modele diferite. Îndepărtaţi elasticul dacă bebeluşul nu se arată interest. Dacă însă începe să îl bage în gură înseamnă că şi-a descoperit mâinile şi începe să înveţe cum să le folosească. E vremea pentru jocul următor!

VARIAŢIUNI

Aşezaţi un elastic pe laba piciorului sau pe gleznă. Faceţi o brăţară potrivind elasticul pe încheietura mâinii sau pe glezna bebeluşului. Tăiaţi elasticul în două şi lăsaţi o parte puţin mai lungă de care ataşaţi un clopoţel suficient de mare ca să nu poată fi înghiţit de bebeluş. Coaseţi apoi cele două părţi ale elasticului.

În loc de clopoţel puteţi folosi un ciucure mai mare care să nu poată fi înghiţit. Puteţi să-l confecţionaţi d-voastra din fâşii colorate de aţă/lână intens colorată pe care le înfăşuraţi de o bucată de carton tare având grijă să lăsaţi firele mai lungi. Le legaţi la mijloc cu un fir apoi le îndreptaţi cu foarfecă şi aţi obţinut un ciucure pufos pe care îl ataşaţi de un elastic.

CE SE ÎNVAŢĂ

Bebeluşii încep să îşi controleze mişcările corpului. În acest joc, bebeluşii încep să observe extremităţile corpului şi învaţă să îşi controleze mişcările mâinii, ale încheieturilor, degetelor şi picioarelor; ei învaţă lucrul acesta mişcându-şi mâinile şi picioarele ca să vadă elasticul din ughiuri diferite şi să facă clopoţelul să sune.

Pe măsură ce cresc, bebeluşii îşi măresc dexteritatea şi vor acorda acestui joc mai multă atenţie.

Acest joc ne-a fost pus la dispozitie de catre: