Premiera medicala in Romania: tratamentul paraliziei cerebrale infantile este acum mai accesibil

06 Mar 2014


1-3 copii la mie din Romania au paralizie cerebrala.

Pentru a veni in ajutorul familiilor cu copii diagnosticati cu paralizie cerebrala, Cord Blood center Medical a initiat si lansat de curand primul studiu clinic din Romania pentru tratarea copiilor cu paralizie cerebrala cu ajutorul transfuziei de celule stem recoltate la nastere.

Acest studiu este initiat si sustinut de catre banca familiala de celule stem in parteneriat cu doua institutii medicale din Romania: Clinica de Neurologie Pediatrica – Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr A. Obregia”, Bucuresti si Institutul Clinic Fundeni, Clinica de pediatrie, Departamentul Transplant Medular.
Scopul principal al acestui trial clinic este cresterea accesibilitatii la tratamentul paraliziei cerebrale – prin metoda transfuziei cu propriile celule stem recoltate la nastere – a unui numar cat mai mare de copii din Romania, care sufera de aceasta maladie. Acesta va fi adresat copiilor care sufera de paralizie cerebrala si au unitatea de sange cordonal procesata integral si depozitata intr-una dintre bancile Cord Blood Center. Astfel, oricare dintre acesti copii poate beneficia de posibilitatea de recuperare neuromotorie.

“In tara noastra exista cca 21.000 de copii afectati de paralizie cerebrala, insa prea putine grefe stocate, afirma Dr. Dana Craiu”, investigator principal si coordonator studiu, conform comunicatului de presa emis de Cord Blood Center Medical.

”Anul trecut, la nivelul grupului, am avut experienta a 3 copii bolnavi de paralizie cerebrala, care au beneficiat de transfuzie cu sange cordonal propriu. Ne-am bucurat enorm sa aflam ca tratamentul a inregistrat rezultate, iar copiii se simt mult mai bine acum. Acest lucru ne-a impulsionat sa ajutam si mai multi copii care sufera de aceasta afectiune. Lansarea studiului clinic in Romania reprezinta un prim pas in a ne atinge scopul: acela de a le oferi copiilor cu paralizie cerebrala sansa de a avea o viata normala.”, a declarat dr. Speranta Arciudean, Sef Departament Medical Cord Blood Center Group, pentru Sfatulparintilor.ro.
La conferinta de presa au participat:

Dr.  Speranta Arciudean, Director Departament Medical, Cord Blood Center Grup

Dr . Dana Craiu – Investigator principal si coordonator national studiu, Clinica de Neurologie Pediatrica – Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr A. Obregia”, Bucuresti

Dr. Anca Colita – Investigator principal – Institutul Clinic Fundeni, Clinica de pediatrie, Departamentul Transplant Medular

Va invitam sa urmariti imagini de la conferinta de presa, preluate si difuzate de catre Pro Tv: http://bit.ly/1dmyN2c.

Lasă un comentariu

Trebuie sa fii logata sa poti adauga un comentariu.