Parinti buni? Iata ce spune stiinta!

23 Sep 2013


Ca mamica, esti mereu in cautare de noi modalitati pentru a creste un copil fericit, echilibrat, pentru a fi un parinte bun. Vestea buna este ca si stiinta ne da si ea cateva indicii valoroase referitoare la cum sa devenim cei mai buni parinti pentru copiii nostri.

Afla cateva modalitati interesante mai jos:

• Glumeste! Spune-i bancuri, glumiti, radeti si distrati-va – copilul tau va fi pregatit pentru succesul social. Cel putin asa arata o cercetare care a fot prezentata la Economic & Social Research Councils’ Festival of Social Science in 2011. Cand parintii glumesc si joaca roluri si “se prostesc”, ei le ofera copiilor ocazia sa gandeasca creativ, sa fie mai sociabili si sa-si controleze stresul. Asa ca… fa pe bufonul – copilul tau iti va multumi mai tarziu.
• Fii pozitiva! Asta e clar ca buna ziua: parintii care se poarta aspru cu copiii si isi exprima emotiile negative fata de ei vor avea parte de… copii agresivi. Ceea ce e foarte prost, pentru ca agresivitatea de la 5 ani e legata de agresivitatea de mai tarziu in viata, inclusiv de cea fata de partenerul de viata. Prin urmare, daca te afli intr-un cerc vicios tata nervos – copil nervos – tata si mai nervos… elibereaza-te de acolo!

• Ai grija de casnicia ta! Nu-ti lasa relatia sa lancezeasca in momentul in care se naste bebe. O casnicie instabila, care e posibil sa duca la divort, poate genera tulburari de somn la bebelusi, dupa cum arata un studiu publicat in 2011 in revista “Child Development”. Acesta indica faptul ca o problemele in casnicie cand copilul are 9 luni duc la tulburari de somn cand copilul ajunge la 18 luni. Este posibil ca stresul dintr-o casa cu conflicte si scandaluri intre parinti sa duca la asta…

Citeste continuarea articolului pe tati.ro.Autor:

E-mail:
camelia.bulea@cordcenter.ro
Website:

Lasă un comentariu

Trebuie sa fii logata sa poti adauga un comentariu.