Jocuri de plaja pentru copilul tau

22 Jul 2013


Pentru copii, iesirile la plaja reprezinta ocazii potrivite pentru o multime de activitati creative, sportive sau exploratorii. Iti prezentam si noi cateva mai jos, ca sa ai tolba plina de propuneri pentru copilul tau.

Alternativa la castele de nisip.
De exemplu, un mega-circuit din nisip pentru un concurs cu bile sau mingi de mici dimensiuni. Alegeti un loc liber si, pe cat posibil, cu nisip umed. In “varianta orizontala”, trasati o forma a circuitului, construiti “borduri” din nisip bine tasat, apoi il completati cu diferite obstacole: tunel, groapa, o cochilie care trebuie evitata etc. Desigur, faceti linia de start si linia de sosire. Pentru “varianta in relief”, trasati un cerc cu diametrul de aproximativ 75-100 cm, apoi construiti in mijloc un turn din nisip umed, destul de mare. Tasati-i varful, apoi trasati o linie care pleaca din varf si coboara in serpentine pana la baza. Pe aceasta linie, sapati un fel de pista inclinata, pe care bilele sau mingile mici pot cobori. Castiga cel a carui bila ajunge cel mai departe.

Jocuri pe nisip.
Un joc foarte simplu: volei cu balonul, in doi sau in mai multi. Trasati doua terenuri patrate pe nisip, nu prea mari. Intindeti intre ele un fir de ata la 1 – 1,5 m inaltime, ca un fel de fileu. Fiecare jucator are 5 lovituri de balon: daca balonul atinge terenul advers, are un punct; daca iese afara, punctul il primeste adversarul. Aveti voie sa loviti balonul de mai multe ori consecutiv. Un meci poate avea 11 sau 21 de puncte, ca la ping-pong, in functie de varsta copilului. Avantajul e ca balonul nu poate zbura prea departe, asa cum “zboara” mingea.

Citeste continuarea articolului pe tati.ro/jocuri-de-plaja.html

Autor:

E-mail:
camelia.bulea@cordcenter.ro
Website:

Lasă un comentariu

Trebuie sa fii logata sa poti adauga un comentariu.