Invata-l sa se comporte frumos prin joc

08 Oct 2013


Stiai ca ii poti dezvolta aptitudinile si il poti invata pe copilul tau cum sa se comporte fara a-l plictisi cu discursuri seci si moralizatoare, ci jucandu-te cu el? Iata cateva “jocuri” ce il vor ajuta sa se comporte frumos si sa te ajute in educatia pe care i-o oferi:

• Jocul de-a “Nu m-am gandit niciodata la asta!” Aduni la un loc cateva obiecte obisnuite de prin casa, cum ar fi un papuc, un pix si un lighean. Iei unul din ele si ii ceri copilului tau sa se gandeasca la cat mai multe utilizari posibile ale acestuia, intr-un minut. De exemplu, ligheanul poate fi folosit la stat pe el, ca ascunzatoare, pe post de toba etc. Daca sunt mai multi copii, ei trec pe rand “la timona”. Daca esti doar cu copilul tau, faceti cu schimbul. Jocul ajuta la gasirea solutiilor.
• “Mami, Tati, am voie sa…?” Ii aranjezi pe copii in linie, la cativa pasi in fata ta. Dai comenzi fiecaruia pe rand: “Andreea, fa un pas inainte!” Ea intreaba: “Tati, am voie sa fac asta?” Ii raspunzi cu “Da” sau “Nu”. Daca spui “Da”, ea trebuie sa spuna “Multumesc” inainte de a face pasul. Cei care uita bunele maniere sau fac vreo miscare fara sa li se dea voie sunt trimisi inapoi pe linia de start. Jocul continua pana cand unul dintre copii ajunge la tine si devine el Tati (sau Mami). Da-i fiecarui copil sansa sa devina Tati sau Mami.

Copiii invata sa fie politicosi si respectuosi. Unui copil nu e suficient sa-i spui sa fie respectuos, ci trebuie sa-i arati ce inseamna asta. Ca sa eviti vreun conflict, explica clar regulile jocului de la inceput.

Citeste continuarea pe tati.roLasă un comentariu

Trebuie sa fii logata sa poti adauga un comentariu.