Gradinita e serviciul tau!

16 May 2012


 
Exista cativa pasi importanti in viata ta de mamica, iar unul, deloc usor de trecut, este intoarcerea la serviciu. Pentru unele dintre noi acest lucru e o adevarata placere, pentru altele un hop cu adevarat greu de trecut.

Dar oare cum trece puiul tau prin aceasta incercare? Reinceperea activitatii tale profesionale il va afecta?

Gradinita e serviciul tau!

Variante la care poti apela!

Cu siguranta ca te-ai gandit la ce vei face cu copilul tau in momentul in care va trebui sa-ti reiei activitatea. Iata cateva variante! Daca ai noroc, bebele tau are o bunica sau chiar doua dispuse sa aiba grija de el sau vre-un membru al familiei. Daca nu e cazul tau, cu siguranta te-ai gandit la o bona sau la gradinita.Gradinita e buna pentru ca…

Gradinita este un mediu foarte important pentru copilul tau. Nu uita ca aceasta inseamna societate, aici copilul tau poate invata sa socializeze cu ceilalti copii, sa se comporte, sa imparta, sa respecte reguli, sa faca parte dintr-o grupa etc. Nu-l priva de aceasta oportunitate.

Pregatirea pentru schimbare

Poate tu ai avut timp sa te acomodezi cu ideea, dar copilul tau stie ce va face in continuare? Ca si tine, si copilul trebuie sa se pregateasca pentru ”serviciul lui”. Asa ca trebuie sa incepi sa-l pregatesti si pe el.

Vorbeste cu el pentru a sti ca lucrurile se vor schimba, ca nu vei mai petrece la fel de mult timp cu el, ca vei merge la serviciu, ca va sta cu altcineva. Poti chiar merge cu el la gradinita pentru a vedea singur exact ce presupune aceasta. Poti de asemenea sa-l lasi cateva ore cu cineva, membru al familiei sau apropiat, inainte de a incepe serviciul, pentru ca el sa se poata acomoda si cu alte persoane. Nu vrei ca puiul tau sa fie dependent de mamica lui.

Greul acum incepe!

Poate ai noroc si copilul tau se va integra perfect in cadrul grupei, ii va placea educatoarea si programul si nu vei avea probleme.
In general, copiilor le este greu sa accepte ca parintii lor trebuie sa mearga la serviciu pentru ca acest lucru inseamna ca nu va petrece timp cu acestia. Pentru ca el sa inteleaga mai bine, este important sa stie ce se poate intampla daca nu te duci la serviciu si ce se poate intampla daca reincepi serviciul. Poti exemplifica prin nevoia de hrana, haine sau jucarii, lucrurile care-i plac sau de care are nevoie

Pentru a se acomoda mai bine cu ”serviciul lui” , trebuie sa stabilesti o rutina. Incearca un program ce trebuie urmat zilnic, intocmit, impreuna cu copilul: cine il duce si cine il aduce de la gradinita, cat sta acolo si ce mai crezi tu ca e nevoie ca el sa stie sau sa faca in acest interval de timp.

Educatoarea iti poate fi de real folos, asa ca vorbeste tot timpul cu ea, arata interes pentru tot ce inseamna activitatile copilului tau si vorbeste cu el despre acestea.

Cu rabdare si doar impreuna veti reusi sa mergeti fiecare la serviciul lui in fiecare dimineata, asa ca serviciu usor!

Lasă un comentariu

Trebuie sa fii logata sa poti adauga un comentariu.