Dragostea nu se cumpara de la supermarket – atelier pentru parinti

10 Feb 2014


La o cafea …

De cate ori v-ati intrebat ‘unde am gresit’ sau ‘ce trebuia sa fac altfel’ in relatia cu copilul meu?

De cate ori ati avut senzatia ca este dificil de gestionat o anumita situatie – copilul nostru face numai ce vrea si cand vrea?

De cate ori v-ati gandit ca vine ca un tavalug din urma si va depaseste – pana sa invatati sa cooperati, a aparut o alta dificultate?

Noi, ca parinti, atat din perspectiva mamei cat si din perspectiva tatalui, am trecut prin toate aceste situatii.

Si ne-am gandit ce ne-ar fi ajutat? Vroiam un loc unde sa fim liberi sa vorbim despre dificultatile noastre ca parinti, despre nereusitele si greselile noastre. Un loc unde sa ne permitem sa mergem, unde sa nu fim judecati sau sa dureze 6 luni pana sa ajung la o concluzie.
Asta am pus noi in practica – O cafea, intre parinti, la o cafenea, unde sa avem posibilitatea sa vedem ca nu suntem singuri. Ca asa-zisele noastre probleme, nu sunt numai ale noastre. Ca nu exista o rezolvare general valabila – ‘mi-a spus mie o prietena si la ea a functionat’. Ca suntem oameni, ca tipam, ne enervam, ne pierdem cumpatul, dar suntem normali.

Nu cautam adevarul absolut, ci doar sa vedem ca nu este nimic anormal cu noi.

Vrem doar sa ne impartasim unii altora din experientele noastre, sa invatam din experientele altora si sa bem impreuna o cafea buna. Iar, pentru cine vrea, oferim si bibliografie cu carti de citit pentru fiecare tema abordata.

Da, pe langa noi, cei obisnuiti, vom avea un moderator psiholog – nu pentru a ne spune ca este ceva in neregula si pentru a-i cere sfatul, daca simtim nevoia.

Iar cafeaua este din partea casei … asa cum am promis!

Dragostea nu se cumpara de la supermarket

La o cafea … este un concept adresat tuturor parintilor care vor sa dezvolte relatii armonioase cu copilul lor. In viziunea noastra nici un parinte nu este singur, nici o situatie nu este de nerezolvat, ci doar metodele sunt inca nedescoperite.
Atelierul “Dragostea nu se cumpara de la supermarket” ajuta parintii sa scoata la iveala copilul din ei, pierdut pe undeva intre munca, activitati gospodaresti si grijile de zi cu zi, amintindu-si de jocurile copilariei si de bucuria lucrurilor simple, de copilul de ieri care azi este adult. Bucuria de a darui nu este data de pretul jucariilor, ci de timpul petrecut impreuna cu minunea din viata ta.

Haideti sa descoperim impreuna ce sentiment se ascunde in spatele jucariilor oferite copiilor nostri, cum le putem dezvolta increderea in sine si cum putem creste coeziunea dintre membrii familiei.

Va asteptam sa ne bucuram de o cafea aburinda, de un grup de suport si de un climat cald, plin de intelegere, sambata, 22 februarie la ora 10.30.

Lasă un comentariu

Trebuie sa fii logata sa poti adauga un comentariu.