De ce nu ne mai amintim primii ani de viata? Aflati explicatia aici:

30 May 2013


Ati stat vreodata sa va ganditi de ce nu avem amintiri precum primul gangurit, sau primii pasi pe care i-am facut?

Cercetatorii au reusit, in sfarsit, sa ne ofere cateva raspunsuri privind amnezia infantila, in urma unui studiu coordonat de Paul Frankland.

Se pare ca de vina e hipocampusul, o regiune a creierului responsabila cu introducerea noilor experiențe în memoria pe termen lung.
Coordonatorul studiului, Paul Frankland, de la Spitalul de Copii Bolnavi din Toronto a declarat:„Copiii nu pot forma amintiri stabile legate de evenimentele din primii ani de viaţă. Am o fiică în vârstă de 4 ani şi pentru că lucram la acest studiu, mereu o întrebam dacă îşi amintea de locuri pe care le vizitaserăm cu 2, 3 luni înainte. Este clar că ea poate forma amintiri reţinând câteva detalii, însă peste alţi patru ani, nu îşi va mai aminti nimic”.

„Hipocampusul se maturizează încet şi probabil că până la 3-4 ani nu atinge un nivel rezonabil de maturitate. În timp ce copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 4 ani îşi pot aminti lucruri pe termen scurt, este nevoie de hipocampus pentru a putea stoca informaţiile în memoria pe termen lung”, a declarat dr. Eric Kandel, director al Institutului Kavli pentru Cercetarea Creierului, de la Universitatea Columbia, potrivit NBC NEWS.
Pe măsură ce hipocampusul se maturizează, se formează un număr mare de noi neuroni care trebuie să fie introduşi în circuitele deja existente. Cel mai probabil, în acest proces de restructurare, creierul „uită” unde a stocat amintirile. Pe măsură ce procesul de expansiune se încetineşte, creierul poate urmări mai uşor unde sunt stocate informaţiile şi astfel memoria pe durată mai lungă de timp începe să funcţioneze mai bine.

 

Stire preluata de pe ro.stiri.yahoo.com

Autor:

E-mail:
camelia.bulea@cordcenter.ro
Website:

Lasă un comentariu

Trebuie sa fii logata sa poti adauga un comentariu.