Cum tratezi alergiile in timpul sarcinii?

25 Jul 2013


Aproximativ 25% din femeile care au atins varsta propice pentru a concepe au manifestari alergice.

Sarcina este o perioada extrem de delicata in care multi factori nocivi pot afecta sanatatea viitoarei mamici sau pot crea o vulnerabilitate a acesteia. O ingrijire mai atenta din partea gravidutei combinata cu un stil de viata sanatos poate constitui reteta sanatatii in perioada sarcinii. Totusi ce ne facem atunci cand factorii externi ne declanseaza o alergie puternica?
Este important de stiut faptul ca vaccinarea antialergica nu este contraindicata femeilor insarcinate, cata vreme tratamentul a inceput cu cel putin 6 luni inainte de conceptie. Imunoterapia nu interfereaza cu dezvoltarea normala a fatului daca vaccinarea a debutat in perioada anterioara sarcinii. Atentie insa!  Medicii nu recomanda inceperea tratamentului de imunizare in timpul sarcinii!

O investigatie amanuntita asupra sanatatii femeii este importanta inainte de conceptie. In timpul acestor investigatii mama poate sa afle daca are probleme de sanatate care ii poate afecta dezvoltarea normala a viitorului copil.

In cazul in care suferi de o reactie alergica trebuie sa sti ca acestea se pot agrava sub efectul modificarilor hormonale, ba chiar se pot naste noi sensibilitati din cauza transformarilor care se petrec in organismul femeii insarcinate.

Vaccinarea in timpul sarcinii

In timpul unei sarcini orice vaccinare implica excluderea folosirii de virus viu sau activat. Astfel nu exista posibilitatea ca acest tip de virus sa afecteze in vreun fel fatul. Administrarea unui virus inactiv ajuta organismul sa dezvolte anticorpi impotriva bolilor, de aceea vaccinul antialergic poate fi util in prevenirea complicatiilor specifice unei alergii. Printre vaccinurile interzise femeilor gravide, care presupun efecte secundare prea putin cunoscute de catre medici, sunt cele pentru rujeola, oreion, rubeola, varicela, variola, poliomielita si tuberculoza.
Beneficiile si riscurile vaccinului in timpul sarcinii

Vaccinul antialergic este eficient pentru tratarea rinitei si a astmului algeric. Acesta poate  inlatura totodata reactiile neplacute la polen, par de animale, acarieni, mucegai sau insecte. Manifestarile specifice alergiilor precum: dureri ale sinusurlor, ochi iritati, mancarimi sau tuburari digestive pot fi controlate daca tratamentul de imunizare este continuat si pe parcursul sarcinii. Un alt beneficiu major este dat de sansele ca alergia sa nu ii fie transmisa si lui bebe.

Acest vaccinul antialergic poate fi administrat in siguranta si in perioada sarcinii. Roseata si senzatia de caldura la primirea injectiilor sunt normale, insa efecte secundare precum urticaria, dificultatile in respiratie si scaderea brusca a tensiunii arteriale sunt posibile daca tratamentul nu este administrat si adaptat corespunzator pentru fiecare pacienta in parte.

Lasă un comentariu

Trebuie sa fii logata sa poti adauga un comentariu.