Cum şi când îţi anunţi şeful că eşti însărcinată

05 Mar 2012


 

Surpriză!!! Testul a ieşit pozitiv. Fie că îţi doreai acest lucru de ceva vreme sau e o adevărată surpriză, ai aflat că o să ai un bebe. Ce înseamnă acest lucru pentru tine, pentru familia ta, dar pentru jobul tău?

Trebuie să ai mai mare grija de tine, de voi, pentru că acum sunteţi doi. Asta înseamnă că priorităţile tale se vor schimba, iar asta implică şi jobul tău. Dar când e oare cel mai bun moment să începi să dai de veste că eşti însărcinată?

   

sarcina job

Cum şi când îţi anunţi şeful că eşti însărcinată

       Alege cel mai potrivit moment!

Aşteptarea e de multe ori grea, adică majoritatea graviduţelor sunt sfătuite să nu înceapă să răspândească vestea prea repede. Dar poate că ţie îţi vine să-ţi strigi bucuria de faţă cu toţi! E firesc dar……
Iată cum te sfătuim noi să procedezi:

Medicul este primul care-ţi confirmă sarcina. De sfatul lui trebuie să asculţi. Află toate informaţiile despre bebeluşul tău, iar când eşti sigură că toate merg bine, poţi da vestea cea mare.

     Cu cine începi?

Noi credem că la birou trebuie să începi cu şeful. Depinde de relaţia ta cu şeful tău, dar nu trebuie să aştepţi cu groază momentul. Poţi cere sfatul colegelor care au fost deja în situaţia ta, să vezi ele cum au abordat subiectul, dar nu lăsa să se audă prin birou. Şeful tău trebuie să audă de la tine!

     Cum îi spui?

Cere o întrevedere cu şeful, aceasta nu e o discuţie pe care o ai în pauza de masă sau mai rău, pauza de cafea. Poţi să-l anunţi verbal sau în scris, depinde de relaţia cu şeful tău şi de compania pentru care lucrezi. Trebuie să duci o adeverinţă de la medic care să confirme că eşti însărcinata şi să faci şi o declaraţie scrisă pentru departamentul de resurse umane.

În timpul discuţiei subliniază entuziasmul tău pentru muncă şi determinarea de a fi la fel de productivă ca până acum, pentru ca şeful tău să aibă asigurarea că vei rămâne la fel de devotată muncii tale, mai ales dacă vrei să reiei jobul şi postul tău după maternitate.
Şeful trebuie să ştie la acel moment data aproximativă la care vei naşte, dar fără prea multe discuţii despre ce vei face până atunci, şi mai puţin după acel moment. Şi tu ai nevoie de timp să te gândeşti la aceste aspecte.

Ai timp nouă luni să te gândeşti la ce vei face aşa că începe cu primul pas: acceptă că cineva depinde de tine de acum, aşa că ai mare grijă de bebelul tău. Sarcina uşoară!

Lasă un comentariu

Trebuie sa fii logata sa poti adauga un comentariu.