Cum sa interactionam cu copilul prin joc

28 Sep 2012


 

Parentime il aduce pe Larry Cohen, autorul “Playful Parenting” la Bucuresti

 

Jocul, marginalizat de cultura noastra ca fiind neproductiv si o pierdere de timp, este justificat evolutiv ca fiind cea mai eficienta modalitate de invatare pentru toate speciile.

Pentru copii joaca reprezinta pregatirea pentru viata. Copiii privati de joaca nu au cai neuronale, aptitudinii sociale, aptitudini de supravietuire la fel de bine dezvoltate.

Cum sa interactionam cu copilul prin joc

Jucaria favorita a copilului este parintele si, odata devenit adult, unele dintre cele mai frumoase amintiri pe care le are un copil nu sunt legate de jucarii sau vacantele in Caraibe, ci de timpul frumos petrecut in joc.

In perioada 4 – 7 octombrie Parentime il aduce pe Larry Cohen in Romania. El este autorul renumitei carti si filozofii de interactiune cu copiii, Playful Parenting (tradusa in limba romana de Editura Trei sub titlul Retete de jocuri).
Larry Cohen este promovatorul unei filozofii democratice de interactiune cu copiii. Aceasta abordare ii ajuta pe parinti sa interactioneze cu copiii lor  prin limbajul pe care acestia il inteleg cel mai bine pana la varsta de 12 ani si anume jocul.

Parentime va invita la o serie de evenimente in urma carora  puteti obtine retete concrete de joc care pot fi puse in aplicare imediat pentru a construi o relatie mai frumoasa, mai calma si mai linistita cu copiii.

 

  • Joi, 4 octombrie 2012, ora 18  – Lansare de carte la libraria Carturesti – Verona

Parentime alaturi de Editura Trei si libraria Carturesti va invita sa il cunoasteti personal si sa primiti autograful autorului cartii bestseller international Playful Parenting.

 

Participarea la eveniment este gratuita. Evenimentul dureaza o ora.

 

  • Vineri 5 octombrie 2012, 17:00 – 20:00, Half Day cu Larry Cohen

In cadrul unei conferinte de 3 ore Larry Cohen va prezenta principiile de baza ale filozofiei de interactiune cu copilul prin joc. Cursul va avea loc la sediul Parentime din Str. Siriului nr  42 – 46 cu incepere de la ora 17:00.

 

  • Duminica 7 octombrie 2012, 10:00-18:00, Full Day cu Larry Cohen.

In cadrul conferintei, in prima parte a zilei, Larry Cohen va prezenta principiile de baza ale filozofiei de interactiune cu copilul prin joc, urmand ca in cea de a 2-a parte a zilei sa raspunda la intrebarile punctuale ale parintilor.

 

Evenimentele de vineri respectiv duminica nu beneficiaza de traducere. Larry Cohen va vorbi in engleza si  va putem ajuta doar cu formularea intrebarilor in engleza. Evenimentul este dedicat parintilor cu copii de la nastere la 12 ani.
Mai multe detalii despre Larry Cohen si conferinta gasitim aici.

 

Pentru mai multe detalii si inscrieri contactati-ne la:

Diana.dragu@parentime.ro          0723.416.888

Ana.diaconescu@parentime.ro      0723.19.33.94

Lasă un comentariu

Trebuie sa fii logata sa poti adauga un comentariu.