Sangele placentar recoltat la nasterea unui copil ofera o noua sansa fratelui diagnosticat cu cancer

09 Jul 2013


Articol preluat de pe website-ul Cord Blood Center Medical.

Recent a fost publicat un nou caz in care transplantul de celule stem din sangele placentar a fost realizat cu succes. Copilasul, in varsta de doar 2 ani, fusese diagnosticat cu leucemie acuta mieloida. Aceasta boala este diagnosticata la circa 20% dintre copiii ce sufera de leucemie.

Dupa diagnosticare, prognozele au fost inrautatite de faptul ca pacientul nu raspundea bine la chimioterapie. In aceste conditii, singura optiune terapeutica ramanea transplantul cu celule stem hematopoietice.

Dupa o perioada lunga si grea de sase luni, timp in care au existat cautari continue pentru un donator compatibil de celule stem, parintii au aflat ca fiul lor in varsta de 8 ani este compatibil imunologic cu fratele sau bolnav, devenind astfel un posibil donator. Dar cateva luni mai tarziu, in septembrie, s-a nascut cel mai tanar membru al familiei, pentru care s-au recoltat la nastere celule stem din sangele placentar. Testele aprofundate au identificat un grad de compatibilitate foarte ridicat, de 25 – 30%.

Aceasta veste a fost de foarte bun augur pentru intreaga familie, deoarece nu a mai fost nevoie sa se recolteze maduva osoasa de la fiul cel mare prin procedura chirurgicala, dat fiind faptul ca s-a utilizat grefa de sange placentar de la fiul cel mai mic.

Tatal sau este fericit ca fiul sau a fost tratat de leucemie cu ajutorul celulelor stem in cadrul Spitalului Universitar din China.

Puteti citi mai multe detalii privind acest caz aici: http://focustaiwan.tw/news/aall/201306260032.aspx

Autor:

E-mail:
camelia.bulea@cordcenter.ro
Website:

Lasă un comentariu

Trebuie sa fii logata sa poti adauga un comentariu.