Ce beneficii aduce Bebe-Gim-ul in relatia mama-copil

05 Dec 2012


Ce beneficii aduce Bebe-Gim-ul in relatia mama–copil

Dupa bucuria traita  datorita venirii pe lume a unui copil, majoritatea mamicilor trec printr-o faza emoţionala caracterizata de tristete si instabilitate psihologica. Mamica se simte obosita, plange fara motiv, nu are incredere in ea, are insomnii, se simte incapabila de a avea grija de ea şi de copil, are remuşcari, se simte disperata şi este negativista, lucruri care se revarsa, eventual, asupra copilului. Este foarte important ca in aceasta perioada mamica sa simta dragostea si tandretea celor din jur, sa interactioneze cu alte mamici si sa afle cat mai multe lucruri despre cresterea si ingrijirea bebelusului, lucruri care sa o faca sa se simta o persoana normala.
Legatura afectiva dintre mama şi copil se stabileşte treptat, sentimentele crescand in intensitate pe masurace mama şi copilul petrec din ce in ce mai mult timp impreuna.

Participand la sedinţe de Bebe-Gim, mamica incepe sa capete incredere in ea, sa se simta capabila sa-şi ingrijeasca copilaşul, interacţioneaza cu alte mamici facand schimb de informaţii , si incepe  sa-si concentreze toată atentia asupra dezvoltarii neuromotorii a acestuia.

Un alt avantaj major il reprezinta posibilitatea de a stabili relatii cu mamele din acceasi grupa cu care poate discuta diverse aspecte de crestere a copilului eliminand monotonia programului zilnic de acasa.

Sedintele de Bebe-Gim constau in programe de gimnastică si jocuri pentru dezvoltarea fizica şi psihica armonioasa a copiilor, realizate de catre mame, sub indrumarea unui kinetoterapeut. Copilul este stimulat atat din punct de vedere motric cat şi din punct de vedere psihic, prin efectuarea unor exercitii şi prin folosirea unor obiecte ajutătoare (esarfe, mingi, saculeti, bile, jucarii, perne etc.). Toate aceste exerciţii duc la formarea unei musculaturi  care il va ajuta pe copil să atinga mai repede etapele de dezvoltare neuromotorie (sa se  rostogoleasca, sa  stea in sezand, sa mearga in patru labe, sa se ridice in picioare şi sa  mearga).
Bebe-Gim-ul il ajută pe copil să se adapteze mai usor la schimbarea mediului familial si la prezenta persoanelor noi, imbunatatindu-le posibilitatile de relationare

Pentru ca mama este cea care va efectua programul de exerciţii si diferitele activitati de stimulare senzoriala cu copilul, relatia dintre ei se va intari si mai mult. Copilul va simţi siguranta, protectie si iubire din partea mamei, care se „joaca“ cu el.

 

                                                                                    Kinetoterapeut,

            Coralia Ilinca

Lasă un comentariu

Trebuie sa fii logata sa poti adauga un comentariu.


Warning: Unknown: Failed to write session data (memcache). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/apachetmp/sessions) in Unknown on line 0