Cum “tratezi” anxietatea separarii?

10 Jul 2013


Nu toti copiii mici sunt la fel cand e vorba de separare. Unii dintre ei se agata de tine cu disperare cand pleci la birou, iar altii abia daca se intrerup din joc pentru a-ti arunca o privire de “la revedere”… totusi, chiar si acestia din urma au uneori probleme in a fi departe de tine. De ce? Pentru ca, pur si simplu, nu le place sa fie departe de cei care i-au adus pe lume. Iata ce poti face in cazul in care copilul tau, care deja e la gradinita, mai are inca asa-anumita “anxietate a separarii”.

Incearca, incearca, incearca. Daca asta face lucrurile mai simple, imagineaza-ti anxietatea separarii ca pe o strategie de fotbal – practica duce la perfectiune. Mai intai, lasa-ti copilul cu un babysitter in care ai incredere si vezi care sunt rezultatele. Dupa o vreme, ar trebuie sa observi deja imbunatatiri.
Nu scoate in evidenta momentul plecarii. Chiar daca e amuzant sa va strambati unul la celalalt sau sa spuneti glume inainte sa iesi din casa, acest lucru s-ar putea sa-l faca pe copilul tau sa-ti simta si mai mult lipsa. Imbratiseaza-l scurt si fa din asta un ritual care se repeta in fiecare zi.

 

Cititi continuarea articolului pe tati.ro/cum-tratezi-anxietatea-separarii.htmlAutor:

E-mail:
camelia.bulea@cordcenter.ro
Website:

Lasă un comentariu

Trebuie sa fii logata sa poti adauga un comentariu.