Ajuta-ti copilul sa gandeasca creativ!

05 Aug 2013


Tot timpul auzi ca e bine sa-ti cresti copilul in asa fel incat sa fie creativ, sa gandeasca in mod creativ, numai ca nu prea exista retete sigure pentru asta. Drumul catre o gandire creativa este intortocheat, are putine “indicatoare” si multe ocolisuri. Totusi, exista cateva lucruri care te pot ajuta.
Exista si o dezordine “buna”! Ne place curatenia si ordinea si ne simtim ingrozitor atunci cand ne copleseste dezordinea. Dar cand copiii sunt creativi, toata casa se poate da peste cap. Data viitoare cand copilul tau iti spune ca vrea sa picteze, sa modeleze, sa decupeze forme din hartie sau sa se joace pe jos cu discurile de vata ale lui mami, amenajeaza-i un loc pentru asta sau lasa-l sa creeze, afara, pe terasa sau in curte. Pentru pictura, poti acoperi masa cu o coala de hartie, ca sa nu o pateze. E adevarat, va fi mizerie peste tot, dar beneficiile creative pe termen lung sunt mai importante decat acest mic inconvenient.

• Unele greseli sunt bune. Carol Dweck, cercetator la Universitatea Stanford, spune ca acei copii care se tem sa greseasca gandesc mai putin creativ. Cand copilul tau e dezamagit de o greseala, in loc sa-i alimentezi aceste sentiment si sa-l compatimesti, incurajeaza-l spunandu-i: “Ai putea face asta din nou?” sau “Ce am putea face ca sa schimbam lucrurile?” Ideea e sa privesti greselile ca oportunitati de a face lucrurile mai bine, nu ca esecuri.
Citeste continuarea pe tati.ro/ajuta-l-sa-gandeasca-creativ.html

Autor:

E-mail:
camelia.bulea@cordcenter.ro
Website:

Lasă un comentariu

Trebuie sa fii logata sa poti adauga un comentariu.